salland vertrouwt op goede afloop oranje

Zo aan het eind van de middag blikken we graag even vooruit. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het vandaag vrijdag de dertiende is. Een ongeluksdag, op de dag dat Nederland tegen Frankrijk speelt. Hoewel we in Nederland vrijdag de dertiende als ongeluksdag bestempelen, is dat zeker niet af te lezen aan het aantal ongelukken. Op vrijdag de dertiende vinden er veel minder ongelukken en branden plaats dan op een gemiddelde vrijdag.

Maar of bovenstaande theorie ook voor het voetbalspelletje geldt? Wie de cijfers erbij pakt ziet dat Nederland in een ingewikkelde poule zit. Nederland zit – zoals je weet – op het Euro 2008 in een poule met Italië, Frankrijk en Roemenië. Voor Nederland en Frankrijk is vrijdag de dertiende een ongeluksdag, voor Italië is dat iedere zeventiende van de maand. En wat wil het geval: Italië speelt tegen de Fransen op 17 juni.

De Roemenen hebben nergens last van. De laatste wedstrijd dat Nederland speelde op de dertiende van de maand was toevallig ook tegen Roemenië, en die wedstrijd ging met 0-1 verloren. De voortekenen voor vanavond lijken dus slecht, zeker gezien de theorie van Ineke Stroucken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. Volgens haar kunnen onze jongens namelijk het beste in het blauw spelen, zo heeft de geschiedenis op vrijdag de dertiende uitgewezen. Maar is dat niet de kleur van de Fransen?

Ongeacht in welke kleur de mannen van Van Basten spelen, heel Salland heeft het volste vertrouwen in een goede afloop. En dat wè dus naar de volgende ronde gaan. Vorige week plaatsten we een nieuwe poll op Salland Centraal en daarin stelden we dat Nederland de poulefase overleeft. Wat we toen nog niet wisten is dat dat vanavond al werkelijkheid kan worden. Na de 3-0 zege op Italië van afgelopen maandag is de kans op de volgende ronde alleen maar toegenomen. Maar daar ging iedereen vooraf blijkbaar ook al vanuit.

Meer dan 130 mensen reageerden afgelopen week op onze poll. Tweederde van de Sallanders is blijkbaar pollerg overtuigd van de kwaliteiten van het Nederlands elftal en zegt dat we naar de volgende ronde gaan. Ongeveer dertig procent denkt dat Oranje er alsnog in de eerste ronde uitvliegt. Vreemd genoeg hebben twee mensen geen mening. Dat zullen wel geen voetballiefhebbers zijn. Ondanks de ongeluksdag behoort het Nederlandse volk vrijdag in ieder geval weer tot het gelukkigste van de wereld. Dat is in ieder geval de verwachting, en hopelijk komen we daar niet op terug.

Hoe dan ook wordt de tweede wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal weer een spannende wedstrijd. Ook in Salland zal het aanvankelijk op straat weer rustig zijn, terwijl de kroegen te klein zijn om voetbalminnend Salland te herbergen. Onder andere bij café de Hoppe in Broekland, de Baron in Heino, Reimink in Lemelerveld en de Gouverneur in Raalte, waar de wedstrijden op groot scherm worden uitgezonden, zal het ongetwijfeld weer een gekkenhuis zijn. Veel plezier en succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.