salland festival officieel uit de startblokken

Het Salland Festival is vrijdagavond om 20.00 uur officieel geopend. Traditiegetrouw werden allereerst alle deelnemende groepen in de feesttent op de Domineeskamp verwelkomd. De groepen presenteerden zich met een korte – maar vooral heel typerende – dans, waarna er cadeaus uitgewisseld werden.

Ondanks dat er voetbal op televisie was, werd het nog behoorlijk druk in de tent. Vrijwel alle stoelen waren tot opluchting van de organisatie bezet. De bezoekers keken vol genot naar de mooie dansen. Onder andere naar die van de Eskimo’s, die een lange reis achter de rug hebben. Eerst hebben ze 9.000 kilometer gevlogen naar Moskou, om vervolgens drie dagen in de bus te zitten op weg naar Raalte.

Zaterdag start om 11.00 uur de Internationale Folkloredag met om 13.30 uur een grote folkloristische optocht. De hele dag is er een doorlopend meedansprogramma met alle internationale groepen, optredens in het centrum en een gezellige multiculturele markt op het festivalterrein. Aan het eind van de middag spelen alle orkestleden van de buitenlandse groepen verschillende Nederlandse meezingers.

Het kan niet genoeg herhaald worden: Zaterdagavond is de voetbal op het festivalterrein goed te volgen. De gala-voorstellintg begint om 20.00 uur. Zondag is er om 10.30 uur een oecumenische kerkdienst in de Pauluskerk, waaraan ook alle groepen een bijdrage leveren. Om 14.00 uur is de grote afsluitende matineevoorstelling in de festivaltent.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.