salland festival houdt rekening met oranje

Terwijl het Nederlands elftal zaterdag een kwartfinale afwerkt tegen Rusland of Zweden, treden maar liefst zeven dansgroepen uit vijf verschillende continenten op tijdens het Salland Festival. De organisatie van het festival heeft daar een prima oplossing op gevonden. In de ene tent staat een groot beeldscherm waarop de interland te volgen is, in de andere tent kan er genoten worden van internationale folklore. Voor ieder wat wils.

De verschillende groepen uit België, Chukotka (Eskimo’s), Cuba, Colombia, Guam, Mali en Oostenrijk zullen zaterdag voor Raalte en Salland unieke en spectaculaire optredens laten zien. Alle buitenlandse groepen zijn inmiddels gearriveerd en in de gastgezinnen ondergebracht. Enkele groepen hebben ook op dinsdag en woensdag al kleine optredens in de planning staan, bijvoorbeeld op basisscholen.

Voordat zaterdagavond de spannende interland en spectaculaire dansvoorstelling begint, is in het dorp overdag al van alles te beleven. Alles is gratis toegankelijk met als hoogtepunten twee maal een salsaworkshop en een grote folkloristische optocht met meer dan 400 dansende mensen. Als afsluiting spelen alle buitenlandse orkestleden gezamenlijk diverse Nederlandse meezingers. Kan iedereen vast goed in de stemming komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.