Home / archiefcentraal / roken in feesttenten nu toch weer verboden

roken in feesttenten nu toch weer verboden

Het rookverbod in de horeca per 1 juli is nu toch weer van toepassing op feesttenten. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag bekendgemaakt. Koninklijk Horeca Nederland (KHN) had een kort geding daartoe aangespannen tegen minister Ab Klink dat op 1 juli zou dienen. Maar dat kort geding is nu van de baan.

Het ministerie heeft na een gesprek met KHN de reikwijdte van het verbod nader gespecificeerd. Op grond van de wet is het vanaf 1 juli verboden te roken in ruimten met een horecabestemming. In de openlucht geldt het rookverbod niet, waardoor roken op een terras toegestaan blijft. Zolang het terras maar niet aan alle kanten (boven- en zijkanten) afgesloten is.

Eerder gaf het ministerie de horeca te verstaan dat er niet meer te sleutelen viel aan de nieuwe wet. Op de website van De Telegraaf zegt een woordvoerder van het ministerie het volgende: “Dit is ook geen afwijking van de wet, maar een aanpassing van de handleiding.” Voor KHN was het onacceptabel dat in tenten met een horecabestemming wel gerookt zou kunnen worden. “Gelijke monniken, gelijke kappen. Gelukkig heeft de minister dit ook ingezien”, aldus KHN.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.