rik lenters stuurt honda naar achtste plek

Motorcoureur Rik Lenters van het Serco Racingteam uit Lemelerveld heeft de smaak te pakken. Na zijn tiende plek vorige week in het Gelderse Hengelo, wist Lenters zijn Honda afgelopen weekend op het circuit van Assen zelfs naar een keurige achtste plaats te sturen.

In de trainingen van zaterdag reed Lenters naar een dertiende startpositie, dankzij een mooie tijd van 1.44,3. De snelste trainingstijd ooit door Rik gereden op Assen. Vergeleken met de tijden tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen op Assen al bijna twee seconden sneller. Maar ook de concurrentie heeft in de afgelopen periode een stap voorwaarts gemaakt, waardoor de snelste tijd zaterdag op 1.42,7 kwam, gereden door de Noor Tage Solberg.

Op zondag ging Lenters na een spectaculaire start als achtste door de eerste bocht en kon hij direct aanklampen bij de langgerekte grote groep die voor hem reed. Er ontstond een klein gat van vijf seconden achter hem, doordat achter Rik rijders het tempo niet konden volgen. De groep van acht werd gedurende de race vorderde langzaam uiteen getrokken en ook de coureur van het Serco Racingteam kreeg moeite met het beestachtige tempo dat door de mannen voor hem werd gehanteerd.

In dezelfde ronde dat Rik werd ingehaald door de sterk rijdende Van Beek, parkeerde Solberg vanaf de vierde plek zijn motor in de grintbak. Waardoor de achtste plek gecontinueerd bleef. Deze plek wist hij vast te houden tot het einde van de race.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.