rik lenters komt snelheid te kort in assen

De zevende race in de Dutch Superbikes heeft het Serco Racingteam uit Lemelerveld niet gebracht waarop vooraf werd gehoopt. Onder zonnige omstandigheden op het TT-circuit van Assen reed Rik Lenters een magere race. Ondanks een tiende startplek eindigde de coureur slechts op een veertiende plek. Maar doordat er twee gastrijders voor Lenters eindigden mocht het team toch vier punten opstrijken voor het klassement.

In de eerste training op zaterdag kon Lenters niet het juiste ritme te pakken krijgen. De tweede kwalificatietraining ging wat beter en was zelfs goed voor een tiende plek, en dus een plaatsje op de derde startrij voor de race van zondag. Daar kende de Serco-coureur echter een slechte start, zodat hij na enkele ronden op de vijftiende plek bivakkeerde. Uiteindelijk werd Lenters teleurstellend als veertiende afgevlagd.

De race werd zondag gewonnen door Arie Vos, die daarmee wederom te snel bleek voor de concurrentie. Ronald te Braake volgde op zes seconden en Bob Withag op vijftien seconden. Beide heren kunnen zich pas op zondag 3 augustus opnieuw meten met klassementsleider Vos. Dan staat de eerstvolgende race op het programma, wederom in Assen. Rik Lenters komt op 21 juni al in actie, tijdens een demonstratie in Gramsbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.