raalter bruggensoap nog lang niet ten einde

Samen met een paar anderen heeft Raaltenaar Hans de Kort maandag bij het college van burgemeester en wethouders een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwvergunning voor de Enk- en Daggertsbrug in Raalte. Bovendien hebben de bezwaarmakers bij de Zwolse rechtbank een verzoek om voorlopige schorsing afgegeven, zodat er meteen wordt gestopt met de werkzaamheden aan de bruggen.

“Mocht de restauratie hierdoor vertraging oplopen, dan spijt ons dat voor diegenen die daar enigszins hinder van ondervinden. Maar het moge duidelijk zijn dat de ontstane sores geheel voor rekening komt van het Raalter college en de haar in deze kwestie steunende fracties”, aldus de bezwaarmakers.

“Wij willen in het bijzonder aandacht vestigen op de kosten die de Jansen Venneboer Groep – en we verwijzen hiervoor naar punt 10 van het bezwaarschrift – heeft geraamd voor het vervangen van het val van de Daggertsbrug en het conserveren van het val van de Enkbrug, die zonder enige noodzaak in opdracht van het Raalter college doormidden is gezaagd en op de schroothoop is gegooid.”

De Kort en de anderen: “Het is toch belachelijk dat het extra krediet – 170.000 euro plus meerkosten voor staalprijsverhoging – dat de gemeenteraad recentelijk voor het respectloze vernielen van deze monumenten ter beschikking heeft gesteld, twee keer zo groot is als het bedrag – 87.000 euro – dat voor echte restauratie van de vallen had moeten worden uitgegeven. En wellicht gaat het geblunder van het college ons nog veel meer kosten! De extra ambtelijke en bestuurlijke kosten nog even niet meegerekend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.