raalter bruggen voor stoppelhaene klaar

De veelbesproken Enk- en Daggertsbrug in Raalte worden nog voor Stöppelhaene 2008 voorzien van stalen brugdekken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de Raalter gemeenteraad.

“De monumentencommissie heeft inmiddels haar goedkeuring gegeven aan de constructietekeningen. Op basis hiervan heeft de aannemer een definitieve offerte gemaakt en is de vergunning aangevraagd”, aldus het college, dat verder laat weten dat volgens de huidige planning de brugdekken tussen 18 en 26 augustus worden gemonteerd. In de periode daarvoor moet er vooral worden gewerkt aan de staalconstructie en gaat er nog de nodige tijd zitten in het schilderen. “Er wordt zelfs in de bouwvakvakantie doorgewerkt aan de bruggen.”

In de laatste alinea van de brief schrijft het college nog iets over de offerte: “De offerte kwam hoger uit dan de globale raming van de aannemer zoals dat in het raadsvoorstel van 23 april was opgenomen. Een belangrijke reden hiervoor is de sterke stijging van de staalprijzen gedurende de afgelopen maanden. Over april en mei bedroeg de stijging circa tien procent. Pas na afronding van het project bestaat er definitief inzicht in de totale kosten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.