Home / archiefcentraal / provincie overijssel rijdt milieuvriendelijk

provincie overijssel rijdt milieuvriendelijk

Gedeputeerde Job Klaasen heeft donderdagmorgen de eerste van in totaal 75 milieuvriendelijke provinciale bedrijfsauto’s in gebruik genomen. Het gaat om twaalf hybride Honda Civics met een combinatie van benzine- met elektromotor en 63 auto’s van Misubishi, Volkswagen en Ford, allen voorzien van een roetfilter.

Provinciale medewerkers kunnen van de hybride auto’s gebruik maken voor dienstreizen als openbaar vervoer geen optie is. De overige auto’s zet de provincie in voor het beheer van provinciale wegen en vaarwegen. Naast de nieuwe hybride auto’s maakt de provincie ook gebruik van twee auto’s op aardgas. Zodra er meer aardgastankpunten in Overijssel komen, kan de provincie haar wagenpark op het nog schonere aardgas laten rijden.

Job Klaasen, verantwoordelijk gedeputeerde voor verkeer en vervoer: “De provincie voert een actief energie- en klimaatbeleid om uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Daarbij willen we niet alleen bedrijven en instellingen stimuleren om voor milieuvriendelijke brandstoffen te kiezen en zuinig met energie om te gaan, maar geven we zelf ook het goede voorbeeld. Samen kunnen we werken aan zuivere lucht.”

Voor het daadwerkelijk verminderen van de schadelijke uitstoot en daarmee het terugdringen van CO2, zijn er al verschillende acties door de provincie, in samenwerking met bedrijven en mede-overheden, in gang gezet. Zo rijden alle bussen in West-Overijssel vanaf dit jaar met roetfilters en start er in 2009 een proef met bussen op bio-ethanol. Met subsidie van de provincie en het Rijk zijn inmiddels duizenden personenauto’s met een roetfilter uitgevoerd.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

ZWOLLE – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.