Home / archiefcentraal / personeel kent regels rookverbod niet

personeel kent regels rookverbod niet

Meer dan de helft van het horecapersoneel is niet door de werkgever geïnformeerd hoe te handelen als gasten het komende rookverbod negeren. Ook weten velen niet wat zij wel en niet mogen doen tegen rokende gasten. Dit blijkt uit onderzoek van FNV Horecabond onder 1335 horecawerknemers. De vakbond roept de werkgevers op hun personeel zo snel mogelijk te informeren en te instrueren over hun rookbeleid om ongewenste situaties tegen te gaan.

FNV Horecabond, de grootste horecavakbond met 25.000 leden, vraagt aan de vooravond van het rookverbod aandacht voor het feit dat horecawerkgevers hun personeel niet goed geïnformeerd hebben over het komend rookverbod. Ging de publieke discussie de afgelopen weken continu over de, niet onbelangrijke, economische aspecten en gevolgen van het rookverbod, de vakbond vindt dat het nu tijd is om de personele aspecten te belichten.

Volgens de vakbond is het van groot belang dat werknemers duidelijk worden geïnstrueerd hoe zij het beste kunnen omgaan met gasten die toch roken. De werknemers zijn immers degene die gasten op hun overtredingen moeten aanspreken. Wanneer het voor hen niet honderd procent duidelijk is wie welke stappen mag zetten, ontstaat er ruimte voor discussie met de gast en dat is geen gewenste situatie.

Uit het onderzoek blijkt dat veertig procent van het personeel wel wil dat zij getraind worden in omgang met mensen die toch willen roken. Op de vraag hoe men denkt de gast te laten stoppen met roken, antwoordt meer dan de helft dat het wel moet lukken door de manager erbij te halen. Een derde van het horecapersoneel denkt dat dit lukt door de gast uit de zaak te verwijderen.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.