oranjeversiering in raalter straten te laag

Veel oranjeversiering hangt te laag over de weg. Dat constateert de gemeente Raalte bij een rondje langs versierde straten. Daardoor bestaat het risico dat brandweer en vuilniswagens de straten niet in kunnen.

In een persbericht van de gemeente staat niet om welke straten het gaat. Ook wordt niet vermeld of de gemeente optreedt tegen te laag hangende vlaggetjes. Wel worden de regels meegedeeld bij het versieren van de openbare weg: Versieringen boven de openbare weg moeten hoger dan 4,2 meter hangen. Voor de toegankelijkheid voor de hulpdiensten is het bovendien van belang een breedte van tenminste 3,5 meter vrij te houden. Die regels zijn ook te vinden op de landelijke brandweersite.

De bevestiging van bijvoorbeeld lijnen met vlaggetjes aan lantaarnpalen levert gevaar op. De lantaarnpalen zijn, zeker op grotere hoogte, zeer kwetsbaar. Een lantaarnpaal breekt al snel af als er spanning op de vlaggenlijn komt. Dit levert naast gevaar voor de omgeving ook een forse schadepost op. De gemeente waarschuwt: Schade wordt verhaald op degene die de versiering heeft aangebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.