onderhoud groen olst wijhe dalfsen beter

Het aantal klachten over de manier waarop de gemeente Raalte het openbaar groen onderhoudt blijft toenemen. Desondanks wordt er geen actie ondernomen. We onderhouden het zoals de raad zegt dat het goed is, verantwoorden burgemeester en wethouders zich. Maar wat wil de burger nou eigenlijk? En hoe onderhouden ze het openbaar groen in de buurgemeenten?

Hij zag ook dat er veel licht zit tussen wat de politiek in Raalte vindt en wat de politiek in Dalfsen en Olst-Wijhe vindt.

Terwijl Raalte Noord op dit moment meer op een hooiland lijkt dan op een dorpswijk met openbaar groen, staan plantsoentjes er in Dalfsen en Olst-Wijhe vrolijk bloeiend bij. En terwijl de gemeente Raalte het gras niet meer iedere week maait, laten burgers met eigen initiatief zien wat ze er van vinden.

Steeds vaker horen we namelijk dat bewoners zelf aan het maaien slaan. Ouders onderhouden sportveldjes voor de kinderen. Maar ze maaien ook omdat ze liever een verzorgd plantsoentje naast de deur hebben. Ook in het buitengebied nemen de meeste bewoners hun eigen verantwoording. Rondom opritten naar woningen zie je daar dat de grasmaaier een behoorlijk stukje verder gaat dan tot de eigen erfgrens.

Eén en ander lijkt stof tot politiek debat. De Raalter politiek heeft kaders gesteld. Die kaders zijn anders dan in de buurgemeenten. En die kaders zijn ook anders dan de burger wenst. Je kunt de plannen bijstellen, maar dat kost geld. Je kunt burgers ook oproepen nog méér zelf te maaien. Misschien willen ze met de buurt wel de verantwoording nemen over een stukje groen. Je hoeft niet bang te zijn dat het verslonst. Want dat gebeurt nu al.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.