nog paar plekken vrij in broeklandse ek pool

Het EK voetbal is nog niet van start gegaan, maar als het aan de organisatie van de Broeklandse EK pool ligt gebeurt dat morgen. Want ze zijn er klaar voor. Gisteren werd tijdens de laatste oefenpot van het Nederlands elftal tegen Wales de beker en het hekwerk gepresenteerd. Dus laat dat toernooi maar beginnen.

De Broeklandse EK pool, we schreven er al eerder over, is een pool waaraan 250 man (en vrouw) aan mee kan doen. Het gaat vooral om de lol, het is een manier om nog intensiever met het toernooi bezig te zijn. Ze zeggen wel eens dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is, tijdens het EK is voetballen echter helemaal geen bijzaak.

Dat het allemaal écht een beetje serieus is, blijkt wel uit de tactiek die sommige deelnemers volgen. Een stuk of dertig deelnemers hebben zich al wel ingekocht en zijn dus zeker van deelname. Maar ze laten nog even in het midden hoe ze het verloop van het toernooi zien. Er worden immers nog oefenduels gespeeld, er kunnen nog spelers geblesseerd raken en wat er meer van is: je moet anderen natuurlijk niet te vroeg een kijkje in de keuken geven. Vergelijk het met besloten trainen en je opstelling pas kort voor de wedstrijd bekend maken.

Jan In ’t Veld ziet dat wel als een klein probleem. Uiteindelijk mogen er niet meer dan 250 deelnemers meedoen. Wie betaald heeft gaat voor, ook als je nog geen stand ingevuld hebt. Wie niet betaald heeft en zich wél aanmeldde, loopt dus kans dat de pool al vol is, als hij aan betalen toe is. Wijze raad: direct betalen. Het kan nog. Want de pool was tijdens de laatste oefenpot van het Nederlands elftal nog niet helemaal vol.

Te volgen via Salland Centaal

Salland Centraal gaat de EK pool van begin tot eind volgen. Elke dag plaatsen we de laatste nieuwtjes, weten we waar die nacht de beker voor de koploper en het hekwerk voor de nummer laatst is neergezet. Op gezette tijden interviewen we deelnemers. We houden ons aanbevolen voor mooie foto’s. En natuurlijk kun je via ons snel op de site van de EK pool komen.

Die site ziet er nu nog wat sobertjes uit. “Maar direct na de eerste wedstrijd zul je zien dat dat helemaal anders wordt. Je kent het dan niet weer”, verzekert In ’t Veld. “Je ziet in een oogopslag wie een goede dag had, wie er gekelderd is, wie definitief kansloos wordt… Kortom, bijna net zo leuk als de wedstrijden zelf.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.