nog paar nachtjes slapen tot de transportdag

De organisatie, chauffeursvereniging Drivers Uut Salland, is weliswaar nog druk met de laatste voorbereidingen, maar over een paar nachtjes slapen is het toch echt zo ver: De allereerste Raalter Transportdag. En dat belooft zaterdag 28 juni een waar spektakel te worden.

Op het MBI-terrein (met een oppervlak van bijna 50.000 vierkante meter) wordt onder andere de finale van het ‘NK behendigheid voor chauffeurs’ gehouden en is er een voorronde van de competitie ‘De beste vaklui van…’, waarbij teams van verschillende (regionale) bedrijven het tegen elkaar opnemen bij diverse proeven. Ook zijn er behendigheidsbanen voor heftrucks en is er zelfs een behendigheidsbaan voor kinderen.

Het thema van de Transportdag is veiligheid en daarom staat de grote centrale stand ook volledig in het teken van veiligheid. Bij deze stand krijgen kinderen en volwassenen uitleg over onder andere de blinde hoek. Ook komt er een mobiele simulator, waarbij mensen zelf de gevaren van de blinde hoek kunnen ervaren.

In de aanloop naar de Transportdag heeft de organisatie al aan twintig scholen (buiten Raalte en in de gemeente Olst-Wijhe) een bezoek gebracht om kinderen van de groepen 7 en 8 voorlichting te geven over de gevaren in het verkeer. De kinderen uit Raalte zelf worden uitgenodigd om op de Transportdag te komen, om deze voorlichting in een uitgebreidere vorm te krijgen.

Vanwege het grote tekort aan personeel in de logistiek en transportsector komt er zaterdag ook een grote banenmarkt. Er zijn ook veel stands van dealers en leveranciers uit deze sector om het publiek de allernieuwste producten te laten zien. Deze dag is voor bezoekers vrij toegankelijk en wordt gehouden van 9.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op staging2.transportdag.nl.