niks geen beheerplannen ga gras maaien

De gemeente onderhoudt het openbaar groen zoals de raad gezegd heeft dat het moet. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van Gemeentebelangen. Salland Centraal had die partij gevraagd hoe zij vindt dat de plantsoentjes er in de gemeente Raalte bijstaan. In plaats van antwoorden aan ons werden het vragen aan het college. Zo gaan die dingen.

En dat college antwoordt zoals je kunt verwachten: We doen het zoals afgesproken. Ze zeggen het alleen een beetje moeilijker. Planmatig, groenbeheerplan, extensief beheer… Dat soort woorden vallen er dan. Vorig jaar zei het college ook dat het gebeurde zoals afgesproken. Dat het een bende was in de plantsoenen weet de wethouder destijds aan gewenning. De maaiers wisten het allemaal nog niet zo goed.

Dat de plantsoenen in de gemeente nu weer meer op een hooiland lijken dan op een stukje groen zoals je dat verwacht in dorpskernen, wordt dus afgedekt met ‘zo hadden we het afgesproken’. Gazons worden zo veel mogelijk gemaaid. Om lantaarnpalen gebeurt dat twee keer per jaar. Langs invalswegen doet de gemeente er eigenlijk niets meer aan.

De ervaring leert dat dit soort kwesties voortsudderen tot de volgende verkiezingen. De gemiddelde burger spreekt schande van de wijze waarop het groen onderhouden wordt. De politiek praat er wat over heen en weer. En dan tegen de tijd dat er verkiezingen zijn komen er ineens partijen die beloven het anders te gaan doen.

Jammer dat de dames en heren politici er niet tijdens de rit wat aan doen. De mensen die jullie gekozen hebben willen nú dat het anders gaat. En eigenlijk zijn jullie niet meer dan hún vertegenwoordigers.

logo

In het commentaar geeft Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund. Ook een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.