nieuwe bus en aanhanger voor brandweer

De brandweer van de gemeente Raalte beschikt sinds kort over een nieuwe bus en aanhanger. Het gaat om een Volkswagen Crafter-bus met een aanhanger die voorzien is van een losse bluspomp die 1.800 liter per minuut kan spuiten. De aanhanger is tevens voorzien van 700 meter brandslang. Deze combinatie, die nog nauwelijks in Nederland wordt toegepast, heeft de kazerne van het team Raalte als uitvalsbasis.

Het brandweerkorps Raalte heeft met de bus en aanhanger een nieuw wapen voor brandbestrijding in het buitengebied. In het landelijk gebied komt het namelijk regelmatig voor dat de waterwinning voor brandbestrijding een groot probleem vormt. Te weinig brandkranen en vaak kanalen of sloten op een te grote afstand. De bus en aanhanger zijn ook goed inzetbaar op moeilijk begaanbaar terrein.

Gerko Jansen, materieelbeheerder van de Raalter brandweer, is erg blij met de nieuwe aanwinst. “Hiermee hopen we de branden nog sneller en professioneler te kunnen bestrijden. Niet alleen in onze kernen, maar met name ook in ons buitengebied”, aldus Jansen na overhandiging van de sleutel van Tom van der Zwaan namens Pouw Bedrijfswagens. Pouw Bedrijfswagens leverde de bus, de firma Witteveen uit Raalte ontwikkelde de aanhanger.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.