nieuwe atb tocht tijdens kermis heeten

Onder toezicht van de Oranjevereniging Heeten-Schoonheten wordt op zaterdag 21 juni voor de tweede maal de ATB-Toertocht Heeten verreden. Dit naar aanleiding van de ‘try-out’ in juni 2007, waar ongeveer honderd mountainbikers enthousiast aan deelnamen. De organisatie is dit jaar in handen van een aantal fanatieke ATB-rijders uit Heeten.

Deelnemers aan de toertocht kunnen kiezen voor een afstand over dertig of vijftig kilometer. De routes zijn uitgezet in het buitengebied van Heeten en de aangrenzende buurtschappen Averlo en Frieswijk, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van bospaden, zandweggetjes en schouwpaden. De tocht kan zowel individueel als in groepsverband worden verreden. Start en finish van beide afstanden zijn bij de feesttent op het Dorpsplein in Heeten.

De tocht wordt verreden zonder enige vorm van wedstrijdelement. Snelheid speelt geen enkele rol. Deelnemers aan de tocht dienen zich te houden aan de gebruikelijke verkeersregels wanneer er af en toe noodgedwongen gebruik moet worden gemaakt van verharde wegen. Verkeersbegeleiders zijn op de route niet aanwezig, dus iedereen dient zelf te zorgen voor een veilige oversteek.

Zaterdagochtend is er tussen 08.30 en 09.30 uur gelegenheid om je in te schrijven bij de feesttent. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro per deelnemer. Voor kinderen van de basisschool, die uitsluitend onder begeleiding mogen deelnemen aan de toertocht, is deelname gratis. Voor meer informatie over de toertocht kijk je hier of richt je je tot atbheeten@live.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.