niet oubollig maar hartstikke gezellig

Via een project van De Landstede kwamen Judith Holterman (21) uit Raalte en Maaike Marissink (20) uit Heeten vorig jaar bij het Salland Festival terecht. En dat is zo goed bevallen, dat ze ook dit jaar weer met veel plezier vrijwilliger zijn. “Want het is geweldig gezellig, maar het wordt nog leuker als er meer jongeren bij komen.”

De beide dames zitten in de programmacommissie. Voorafgaand aan het evenement zijn ze vooral bezig met notuleren en brieven schrijven. Vlak voor het festival krijgen de dames er al snel weer veel zin in. “Ja, deze weken zijn wel druk. Maar als je dan weer over het programma praat, met plezier terugdenkt aan wat er vorig jaar allemaal is gebeurd, ja dan krijgen we er weer zin in.”

De leukste week is de week van het festival zelf. “Dan kom je dus veel in aanraking met andere culturen en dat is wel spannend, maar ook erg leuk”, vinden beide dames. Daarbij neemt Maaike nog weer een bijzondere positie in dit jaar. “Ik ben dit jaar hostess en ben veel met begeleiding bezig. Iedereen heeft echter wel een beetje contact met de muzikanten en dansers, maar dat ligt wel aan je houding. Je moet je er wel open voor stellen.”

Het contact met de buitenlandse groepen en het leren van culturen is een absoluut pluspunt, zo vinden de vrijwilligsters. “Maar het allerleukste is de gezelligheid. Je bent met een erg leuke groep en dan gaat het gewoon allemaal wat makkelijker.” Daarnaast zit er natuurlijk ook een leermoment aan het werk. “We doen allebei een opleiding waarbij het communiceren met buitenlandse culturen belangrijk is. We hebben vorig jaar enorm veel geleerd op dat gebied.”

“Het festival staat misschien bekend als wat oubollig”, weten beide dames. “Maar oubollig of niet, het is gewoon erg leuk om er vrijwilliger te zijn. Maar niet alleen bij het evenement aan het werk zijn is leuk… Ook het kijken naar de groepen is een verademing en we weten zeker dat de jeugd het ook best naar zijn zin zal hebben.” De dames zelf staan in ieder geval met veel plezier te kijken als het daadwerkelijk zover is. “Het is toch mooi om een groep te zien dansen die je net begeleid hebt of waar je veel contact mee hebt gehad. En dan aan het eind van de avond gezellig napraten hoe het ging. We hebben er weer zin in!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.