mooi slot van marienheems midzomerfeest

Het Mariënheemse Midzomerfeest is zondag op een spetterende manier afgesloten met een aantal spectaculaire activiteiten. Door een enorme regenbui werd de speciaal geprepareerde baan voor de carpullraces onbegaanbaar voor de auto’s, waardoor deze activiteit helaas niet kon worden voortgezet, maar het mooie weer tijdens de rest van de middag vergoedde veel.

Toen om 15.00 uur het programma begon was het publiek in grote getale rondom de midzomerboom gekomen. De opening begon met een demonstratie van de grasmaaiers die met enorme snelheden onder de midzomerboom door scheurden alsof het om het Nederlands kampioenschap ging. Het publiek ging volledig uit zijn dak toen een van de coureurs met zijn racemonster middenin de modderbak belandde.

Die bak was alvast uitgezet voor het kavelgevecht dat na de demonstratie begon. Hierin moesten twee teams het tegen elkaar opnemen waarbij het erom ging dat men zo snel mogelijk een sleutel moest zien te bemachtigen. Dat ging natuurlijk niet zomaar, want je moest wel door een modderbak die door de regenbui enorm zwaar was geworden. De deelnemers waren in een mum van tijd dan ook niet meer herkenbaar, waardoor het ook niet helemaal zeker is wie dit onderdeel uiteindelijk heeft gewonnen.

Het kavelgevecht werd opgevolgd door de ‘dekblok-behendigheidswedstrijden’. Een hele mond vol maar de deelnemers hadden er hun handen aan vol om zich van hun taak te kwijten. Zij moesten namelijk zo snel mogelijk 5 verschillende dieren die onder de midzomerboom rondliepen van krijtwerk met het dekblok voorzien. En ook hier kwam de modderbak er soms weer aan te pas waardoor het voor het publiek heel vermakelijk werd.

In de tent werd de zeer gezellige middag voortgezet met verschillende artiesten, waarbij het promo optreden van Maaike veel mensen de tent inlokte, ondanks dat het op het buitenterras fijn zitten was. Aansluitend nam de band “La Vita’ het muzikale heft in handen om het ouderwets gezellige slotfeest in te luiden, waar nog weer veel Mariënhemers op af waren gekomen.

Daarmee is het Midzomerfeest 2008 weer achter de rug en kan de organisatie terugkijken op een druk programma met voor elk wat wils, waarbij ‘gezelligheid’ de boventoon voerde. Precies datgene wat de organisatie voor ogen had.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.