midsommer op t ies bij zonnig temperatuurtje

Het Mariënheemse Midzomerfeest heeft een zonovergoten zaterdagmiddag afgesloten. En toch is er geschaatst. Midsommer op ’t ies. Maar er was meer. Zoals het VEKOMA mini-mix-voetbaltoernooi. Dat toernooi is het langst lopende programma-onderdeel van het dorpsfeest. Om in de sfeer van deze dagen te blijven: Never change a winning team.

In vier poules van vijf teams werd gestreden om de VEKOMA-wisselbokaal. In de finale kwamen twee teams binnen de lijnen die met elkaar de laatste jaren al vaker een sportief robbertje hebben uitgevochten. En net als vorig jaar bleken de dames van het winnende team Neppe&co het verschil te maken. Door met 2-0 te winnen van team X-factor mochten zij voor de tweede maal op rij de wisselbeker mee naar huis nemen.

’s Middags was het in de grote tent een drukte van belang rondom de Hekking-Kaas schaatsbaan. Deze ijvloer met boarding was speciaal aangelegd voor ijshockeywedstrijden. Er waren veel deelnemers die meededen aan het schaatsen van een parcours dat niet alleen over ijs ging, want er moest ook flink geklund worden. Dat leverde dolkomische taferelen op, van over elkaar buitelende schaatsers. Maar het ging om de snelste. Aan het einde van de middag bleek bij de mannen Peter Wippert over de langste adem te beschikken, terwijl Grietje Visser bij de dames als overwinnaar uit de strijd kwam.

Bij de ijshockeywedstrijden ging de finale uiteindelijk tussen de IJstubbies en de IJssticks. De tubbies wonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.