map met waterrijke fietsroutes in herdruk

De map met vijf fietsroutes langs diverse waterschapsobjecten en -projecten, die het Waterschap Groot Salland vorig jaar ontwikkelde, is wegens succes in herdruk gegaan. De fietsmap bevat routes rondom Kampen, Staphorst/Nieuwleusen, Raalte, Diepenveen en Zwolle. Iedere fietsroute heeft een eigen thema. De ‘waterroutes’ zijn gratis verkrijgbaar.

Na de introductie in het voorjaar van 2007 kon het waterschap zich verheugen op veel belangstelling en aanvragen. Zo veel zelfs dat de vraag het aanbod oversteeg. Inmiddels zijn 9.000 fietsmappen verstuurd en heeft Groot Salland besloten er nog eens 2.500 bij te laten drukken voor fietsliefhebbers die nog geen exemplaar hebben kunnen bemachtigen.

De map bevat vijf zogeheten ‘waterkaarten’. Per kaart is een fietsroute samengesteld door een deel van het gebied van Groot Salland. Deze fietsroutes laten de inwoners op een aantrekkelijke manier zien wat het waterschap doet en waarom dat nodig is. Door middel van korte teksten en foto’s wordt op iedere fietskaart uitleg gegeven over de bezienswaardigheden en de waterrijke gebieden waardoor de routes voeren. De routes zijn tot stand gekomen met vrijwillige bijdrage van eigen medewerkers van het waterschap.

Om deze zomer (maar ook daarna) te kunnen genieten van deze waterrijke fietstochten kunnen burgers de map met fietskaarten aanvragen via de website van het waterschap, staging2.wgs.nl. De map is gratis en deze keer geldt: Op is op. Om geen mensen teleur te stellen, is naast de papieren versie ook een digitale versie ontwikkeld. Zodoende kunnen alle waterkaarten met fietsroutes worden gedownload en uitgeprint via de website van het waterschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.