lourenssen groot respect voor marijnissen

Jan Marijnissen treedt om gezondheidsreden af als fractievoorzitter en politiek leider van de Socialistische Partij (SP). Dat heeft Marijnissen dinsdag bekendgemaakt, tot ontzetting bij zijn fractiegenoten. Volgens Willy Lourenssen, fractievoorzitter van de SP Raalte en tevens voorzitter van de SP-statenfractie Overijssel, betekent dit echter niet het einde van de partij.

Lourenssen: “Samen met nog een aantal anderen hebben Jan en ik begin zeventiger jaren vanuit Oss aan de wieg gestaan van de SP. Met groot respect voor wat hij voor de SP heeft gedaan, heb ik kennis genomen van zijn besluit. Wisseling van de wacht gaat niet altijd geruisloos, maar deze wisseling is een toonvoorbeeld van hoe het ook kan. Gelukkig is hij niet voor de SP verloren – hij blijft namelijk in de fractie – en hij blijft partijvoorzitter. Een partijleider die zelf besluit terug te treden! Zo iemand geniet veel vertrouwen en heeft veel vertrouwen.”

Op de vraag of er ook een SP denkbaar is zonder Marijnissen aan het roer, is Lourenssen duidelijk. “Ik zou zo denken van wel. Met zoveel kiezers, leden en volksvertegenwoordigers is Jan Marijnissen voor velen de eerste tussen zijn gelijken en dus iemand die we niet graag kwijt zijn, maar iedereen weet dat er ooit een moment komt voor vervanging. Dat moment is nu voor hem aangebroken. Hij blijft behouden voor de SP, maar geeft het voorzittersstokje aan iemand anders binnen de fractie. De koers van de SP zal niet veranderen. De koers van Nederland wel – hou de SP maar in de gaten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.