loes markerink vol vertrouwen richting nk

De Raalter wielrenster Loes Markerink is vastberaden om hoge ogen te gooien tijdens het Nederlands kampioenschap wielrennen voor dames, zaterdag in Dinkelland. Markerink maakt deel uit van Team Flexpoint en is één van de kanshebbers voor de titel gezien haar uitstekende vorm. “We hebben nu meer rensters dan ooit tevoren in het NK, dus kunnen we de wedstrijd hard maken”, aldus teamleider Jean-Paul van Poppel.

Van Poppel denkt niet dat hij de concurrentie te veel onthult als hij zegt dat de rensters van Flexpoint zaterdag de aanval zoeken. “Met Marianne Vos en Kirsten Wild als snelle concurrenten lijkt het me niet verstandig er een rustige koers van te maken met als afsluiting een sprint. Wij gaan de koers hard maken. We starten dan ook niet met een uitgesproken kopvrouw, want onze kracht ligt juist in het feit dat wij veel rensters hebben die een koers kunnen afmaken.”

Eén van de rensters die dit seizoen al liet zien prima in vorm te steken, is Loes Markerink. Zij kijkt zelf dan ook uit naar de titelstrijd. “Mijn kansen liggen in het meespringen met een groep en het dan vervolgens afmaken. Het voordeel van onze ploeg is dat we veel van dergelijke rensters hebben, we kunnen dus de hele dag de aanval zoeken met verschillende groepen. We vooral om iemand uit de ploeg nationaal kampioen te laten worden, dat kan dus ook iemand anders zijn dan ik.”

Markerink denkt dat velen het parcours door de gemeente Dinkelland onderschatten: “Het loopt eigenlijk constant op en af, niet met grote stijgingspercentages, maar ik denk wel dat het slopend is. Er zitten ook veel smalle stukken in en de wind heeft er ook nog eens vrij spel in die open vlakten daar. Al met al zijn er genoeg elementen om dit NK op een slijtageslag uit te laten draaien. Dat zijn wel de koersen waarin ik normaal gesproken het best tot mijn recht kom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.