Home / archiefcentraal / loes markerink sprint naar titel in aalburg

loes markerink sprint naar titel in aalburg

Wielrenster Loes Markerink heeft de tweede Zevendorpenomloop van Aalburg op haar naam geschreven. De Raaltese was afgelopen weekend de snelste in de sprint tussen tien vrouwen. Op de meet klopte de renster van Team Flexpoint wereldkampioene en titelverdedigster Marianne Vos, die ook Elise van Hage nog voor moest laten gaan.

Team Flexpoint, met kopvrouw Mirjam Melchers-Van Poppel, bleek zaterdag een perfect plan in elkaar getimmerd te hebben om het Marianne Vos zo moelijk mogelijk te maken. De wedstrijd werd echter opgeschud door een grote valpartij waarna meerdere wielrensters de wedstrijd moesten staken. Kort daarna ontstond er een kopgroep, met daarin vier rensters van Flexpoint, die uiteindelijk niet meer achterhaald kon worden.

Met nog een kilometer of tien te gaan vormden de vier van Flexpoint voorop een treintje met een stevig tempo, en die tactiek werkte. Het massaal toegelopen publiek in Aalburg zag Marianne Vos als eerste uit de laatste bocht komen, met de uiteindelijke winnares Loes Markerink kort in haar wiel. Het was voor Markerink een perfecte springplank naar de overwinning.

Lees ook

Lavorista arbeidsrecht advocatuur breidt uit in Salland

DEVENTER – Begin 2021 vestigde Lavorista arbeidsrecht advocatuur zich In Business Center L’Arc en Ciel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.