lizette sanders alleen aan kop in ek pool

Voor het eerst sinds de start van Euro 2008, hebben we bij de Broeklandse EK pool een échte koploper. Lizette Sanders was na de vierde speelronde al gedeeld koploper met Mike Smit, maar door de uitslag van Tsjechië tegen Portugal goed te voorspellen gaat zij nu alleen aan kop. Sinds vandaag staat de beker die hoort bij de koploper dan ook bij de 17-jarige Lizette in de tuin. Gisteren mocht Mike (9 jaar) er nog tegen aankijken.

Voor de goede orde: De Tsjechen verloren woensdagavond van de Portugezen met 1-3 en moeten zondag nog flink aan de bak tegen Turkije, dat verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Zwitserland (1-2). Portugal is door naar de kwartfinale, Turkije en Tsjechië strijden om het tweede ticket. Maar veel belangrijker is het feit dat het klassement van de Broeklandse EK pool helemaal overhoop is gehaald.

Natuurlijk is het altijd leuk om de onderste regionen van dit soort pooltjes te volgen. Nu stonden wij (Inter Redactionale) toevallig ook dicht in de buurt, toch durven wij het aan om eens onderin te kijken. Gesteund doordat we zelf de overwinning van Turkije goed hebben voorspeld. Door tien punten te scoren is Salland Centraal zelfs gestegen van een 187e naar een 122e plek, en daarmee laten we toch al gauw weer honderd deelnemers achter ons.

Hekkensluiter is nog steeds Etienne Journee. Het lijkt er op dat hij zich met hand en tand verzet om die onderste plek te behouden. Maar Gait Middelkamp, die het hek al eens in de tuin had staan, ligt op de loer. Dat gaat ongetwijfeld nog een spannende strijd worden, aangezien het verschil tussen beide slechts drie punten is. En wie Gait kent, weet dat hij per se laatste wil worden.

Maar ook bovenin is het razend spannend. Opmerkelijk is het feit dat Tiny Maatman op een gedeelde vierde plek bivakkeert met Jill Bannink. Nu weten we uit betrouwbare bron dat Tiny niet zo heel veel om voetbal geeft, maar wel dat ze heel graag boven haar eigen man wenst te eindigen. En dat lukt vooralsnog. Ook staat ze ver boven Hennie Grolleman, de winnaar van de Broeklandse pool tijdens het WK van 2006. Hennie staat momenteel op plaats 189, maar zal ongetwijfeld nog omhoog klimmen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.