leerlingen ieme genieten van optreden mali

Het Salland Festival 2008 staat op het punt van beginnen. Alle groepen zijn weliswaar nog niet in Raalte gearriveerd, maar toch wordt er al wel opgetreden. Door de groep uit Mali bijvoorbeeld. Die heeft dinsdagmiddag al een mooie show weggegeven bij basisschool De Ieme.

Bij aankomst op school bleek meteen hoe bijzonder de groep uit Mali is. De mannen dragen allen hele fraaie en grote maskers. Deze worden twee uur van te voren ingewijd: Een speciale ceremonie die elke dag voor hun optredens moet geschieden. Eén van de mannen draagt zelfs een masker van meer dan vijf meter op zijn gezicht. Het masker is dusdanig groot dat de man niet op het podium past. Hij moet precies in het midden van de tent gaan staan, om gewoon overeind te kunnen blijven staan. Het is dan ook een bijzonder gezicht om te zien hoe deze man ergens naar binnen of buiten gaat. De kinderen van De Ieme genoten zichtbaar van de West-Afrikaanse groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.