kermis haarle beleeft zonnige laatste dag

“De Perfect Showband had er vanaf het eerste moment de stemming goed inzitten”, zo blikt de organisatie van de Haarlese Kermis terug op het optreden van zaterdagavond. “Dat konden we ook verwachten, want dat hadden ze beloofd. De bezoekers druppelden al vroeg binnen en tegen elven zat de feesttent vol. Het betekende dat de zaterdagavond vol enthousiasme werd begroet door de feestgangers én de leden van de band. Een zeer geslaagde avond die tot in de late uurtjes duurde.”

Terwijl de laatste leden van de organisatie pas om zeven uur naar huis fietsten, meldden de eersten zich zondagochtend alweer om acht uur om de voorbereidingen op de afsluitende feestdag te treffen. Die werd afgetrapt met de traditionele ker(k)mis, een kerkdienst die speciaal voor de Haarlese Kermis niet in de kerk maar traditiegetrouw op het kermisterrein werd gehouden. De dienst werd afgesloten met de komst van het plaatselijke smartlappenkoor ‘Oons Tiedverdrief’, dat de ouderen binnen de kortste keren in beweging kreeg.

“Toen de nummers van het smartlappenkoor op waren ging de organisatie als een speer richting de feesttent om zich op te maken voor de houthakkersroadshow. Ondertussen begon het feest langzaam op gang te komen. DJ Bas had, zoals altijd, de stemming er meteen goed inzitten, het weer werkte goed mee en jong en oud vermaakte zich prima op het feestterrein. Ook vele oud-Haarlenaren meldden zich op deze middag, terwijl bij sommigen de portemonnee al aardig begon leeg te raken.”

Of iedereen het optreden van Henk Wijngaard ook heeft meegemaakt valt daarom nog te betwijfelen, maar gezellig en warm was het dus zeker op de laatste dag van de Haarlese Kermis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.