inbreng bezoekers maakt muj kiekn speciaal

De expositie Muj Kiekn heeft een fantastisch tweede weekend achter de rug. Meer dan 300 mensen hebben inmiddels de weg naar Landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg 26 in Heeten gevonden om de expositie rond het jubilerende Overijssels Kanaal te bezoeken of aan te vullen. Want aanvullen kan uiteraard nog steeds. Muj Kiekn is namelijk een expositie die constant wordt voorzien van nieuw materiaal, zolang de bezoekers zelf maar de moeite nemen om het aan te leveren.

Zondagochtend was daar een mooi voorbeeld van. Een bezoeker wist zich namelijk te herinneren dat er in oorlogstijd ijsschotsen uit het kanaal gezaagd werden om te voorkomen dat de Duitsers konden oversteken. Bruggen waren toen al opgeblazen of op een andere manier verwijderd. Een verhaal dat Stichting Sallandus, de organisator van de expositie, nog niet kende. En dus is de expo weer verder aangevuld. Niet met iets tastbaars, maar wel met extra kennis.

Ook kwam een bezoeker met een foto van het voormalige slot van de MOK-werfjes langs het kanaal bij Raalte. Een opzichter uit Holten kende daar dan weer een mooi verhaal bij: “Er werd vroeger veel ingebroken in die werfjes. Toen hebben we er een pop van stro in een stoel neergezet met een lamp op hem gericht. De eerste inbreker is daarna naar de politie gelopen om de tip door te geven dat er een man in de MOK-werfjes zat.”

De film met verhalen over het Overijssels Kanaal doet het ook goed. Op een gegeven moment werd door het publiek vrolijk meegezongen toen één van de geïnterviewden een lied van vroeger inzette. De expositie is dus leuk om te bezoeken (iedere vrijdag en zondag gratis van 10.00 tot 16.00 uur) met altijd wel weer nieuw materiaal. Aan het einde van het jubileumjaar wordt alles gebundeld in een verzamelwerk. Maar dan moet iedereen wel eerst wat materiaal meebrengen. Of sturen naar info@sallandus.nl, dan komt het ook op de juiste plek terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.