hoe dirigeert de ns reizigers naar salland

De NS probeert ons via staging2.eropuit.nl in de trein te krijgen. Waar kun je terecht als je er een dagje met de trein op uit gaat? De site is recent vernieuwd. Wij waren benieuwd waar de NS mensen naar toe dirigeert die naar Salland willen.

Nou, dat valt nog vies tegen. In de gemeente Dalfsen is niets te doen. In Olst-Wijhe kun je naar Het Nijenhuis. En in Raalte, daar hebben ze Stöppelhaene. En zwembad Tijenraan. Let wel: We hebben het dan over de hele gemeente.

Nu kan die eropuit-site opgebouwd zijn in wat je aangeleverd krijgt. Maar we denken het eigenlijk niet. Want dan had de gemeente Raalte kasteel Het Nijenhuis wel opgeëist. Dat ligt namelijk officieel wel in Olst-Wijhe, maar als je er met de trein naar toe wilt, pak dan toch liever maar station Heino. En om nu met Tijenraan op de proppen te komen om mensen vanuit heel het land met de trein naar Raalte te lokken…

Dalfsen dan. Alleen het station zelf is daar al een bezoekje waard. In schaatstijd is dat het thuishonk van de fanclub van Erben Wennemars. Wedden dat ze er dezer dagen met de benen uithangen tijdens de voetbal. En moet je er op zondag komen: Station Dalfsen is een knooppunt van wandelroutes, gelegen tussen de mooiste landgoederen als Huize Den Berg en Den Aalshorst.

Het Nijenhuis, Stöppelhaene en Tijenraan… als dat alles is wat de NS Nederland te bieden heeft voor Salland, daar moesten we maar eens actie ondernemen. Wordt dus vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.