het burgerjaarverslag 2007 heet tygo

Het burgerjaarverslag 2007 van de gemeente Raalte is klaar. En hij heet: Tygo. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag door Pieter van Veen (waarnemend burgemeester in 2007) officieel overhandigd aan de huidige burgemeester van Raalte, Piet Zoon. Het verslag wordt woensdag (18 juni) huis-aan-huis verspreid in de gehele gemeente.

Maar de grote vraag is natuurlijk: Waarom heet het jaarverslag Tygo? “Raalte is het afgelopen jaar maar liefst zes Tygo’s rijker geworden. En van alle prachtige namen van alle Raalter baby’s was Tygo in 2007 de meest voorkomende. Vandaar dus Tygo”, vertelt Pieter van Veen, die verder aangeeft dat er voor het jaarverslag een bijzondere insteek is gekozen. “Niet wij als bestuurders zijn aan het woord, maar de burgers.”

“Voor het burgerjaarverslag van 2007 zijn we een stapje verder gegaan dan alleen het vermelden van de gebruikelijke cijfers en feiten. In het magazine staan voornamelijk verhalen over onderwerpen die de burgers in 2007 bezighielden. En wat mij in al die verhalen opvalt is de grote mate van betrokkenheid die er leeft in de gemeente”, aldus Van Veen, die als dank voor zijn jaarverslag uit handen van burgemeester Piet Zoon een fraai fotoboek kreeg, met de alleszeggende titel ‘Afscheid van een warme jas’.

Zoon zelf is positief over het jaarverslag. “Het is kwalitatief van een hoogwaardig niveau”, aldus de huidige burgemeester, die in zijn eerste weken in Raalte al iets is opgevallen. “Dat heeft te maken met het enigszins beschadigde imago van Raalte. Daar word ik veel op aangesproken, maar ik kan nu al wel zeggen dat het eigenlijk heel goed gaat in Raalte. In samenwerking met het zeer hechte college ben ik dan ook van plan om het imago van de gemeente weer op te poetsen.”

Speciale dank ging tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar op het gemeentehuis uit naar de makers van het magazine, in het bijzonder naar: Ongewoon Reclamebureau, Drukkerij Veldhuis en Stefan Kemper Fotografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.