grote stap gemaakt in opbouw adema orgel

De speeltafel van het Adema-orgel is donderdag geplaatst op de koorzolder van de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Een forse klus, maar de mensen van Jansman uit Luttenberg klaarde die prima. Zij bouwden in de kerk een ruim tien meter hoge stellage om de 750 kilo wegende speeltafel naar boven te tillen. Tegen een uurtje of elf vanochtend was de klus geklaard.

Het orgel wordt nu op locatie verder in elkaar gezet. Medewerkers van de firma Kaat & Tijhuis gaan de komende dagen de speeltafel met het orgel verbinden. Dat gebeurt door middel van ongeveer driehonderd luchtleidingen die allemaal op maat moeten worden gemaakt.

Intussen is er ook al een begin gemaakt met het plaatsen van de eerste metalen pijpen. In totaal moeten er daar ruim 2.500 van geplaatst worden. Voordat dat gebeurt, krijgen de pijpen allemaal een behandeling. Dat betekent dat twee deskundigen alle oneffenheden verwijderen en zorgen voor eventueel noodzakelijke aanpassingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.