Home / archiefcentraal / gezelligheid en racegeweld in marienheem

gezelligheid en racegeweld in marienheem

Met z’n allen in het oranje bij elkaar. Een geweldig feest in je eigen dorp. En dan verliest het Nederlands elftal. Even balen, maar uiteindelijk werd het in Mariënheem bij het Midzomerfeest zaterdagavond toch nog een geweldig feest. Want ‘AK-sound’ in de kleine tent en ‘Broadway’ in de grote tent bezorgden de in grote getale toegestroomde bezoekers een geweldig avondje uit. En zondagmorgen was er vooral veel racegeweld.

Maar eerst stapten 130 fanatiekelingen op de fiets om door de mooie natuur van Salland te fietsen. Naast de ‘gewone’ fietstocht was er ook een mountainbiketocht georganiseerd. Daaraan deden ruim 80 sportievelingen mee. De tocht ging door de omgeving van Mariënheem.

Dit gebeurde allemaal op de vroege zondagmorgen. Wie zin had om het dan wat rustiger aan te doen hoefde ook niet te klagen, want op het midzomerterrein was er veel motorisch geweld te aanschouwen. Dit begon met de Amerikaanse auto toertocht. Na een rit van anderhalf uur kwamen de prachtige auto’s op het feestterrein terug, waarna iedereen zich aan de auto’s kon vergapen.

Nog meer geweld brachten de Hoogeslag carpullraces met zich mee. In de eerste manches waren de full-pulls niet van de baan en het talrijke publiek genoot hier zichtbaar van. Evenals van de grasbaanraces. Kleine, maar zeer snelle grasmaaiers die met elkaar wedijverden om wie het snelst het parcours kon afleggen. Zo was er voor liefhebbers van racen, auto’s of grasmaaiers niets te klagen op deze zondagmorgen in Mariënheem.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.