gerard kruiper is midzomerkei 2008

Vrijdagavond is onder mooie weersomstandigheden het Midzomerfeest in Mariënheem officieel geopend. Buurtschap Linderte plaatste de Midzomerboom, daarbij geholpen door veel kinderen van de basischool van Mariënheem.

Daarna kon het feest losbarsten, vooral aan De Hagebelt, want die straat is uitgeroepen tot de mooist versierde straat. Met de Olympische Spelen als actueel thema, bleven zij De Veenen (Lucky Luke) en de Essenbree (Smurfen) voor. Later op de avond werd de muziek van ‘Plork en de aannemers’ onderbroken voor een optreden van Dennie Christian. Hij wist de goed gevulde tent in ‘no time’ mee te laten zingen op zijn bekende liedjes als ‘Marsipulami’ en ‘Jij bent veel te mooi’. Dat zijn dan ook zulke meezingers, bij het lezen ervan ga je al mee neuriën.

De zaterdagmorgen begon met de jaarlijkse ontbijtshow en een kinderprogramma voor de schooljeugd tot en met groep 4. Zij kregen een optreden van een clownsduo, waarna aan het eind door alle kinderen een ballon werd opgelaten. Voor de oudere kinderen was er een survival onder de Midzomerboom. In de grote tent werd onder luid applaus – aan het eind van de ontbijtshow – Gerard Kruiper verkozen tot Midzomerkei 2008. Heel veel Mariënhemers waren hierop afgekomen om met elkaar van het ontbijt te genieten, maar ook van het optreden van de Mariënheemse band ‘Nog eentie’.

Harrie Velderman wist werkelijk iedereen stil te krijgen met zijn verhalen van vroeger. Met humor doorspekt en (uiteraard) in het dialect kreeg hij de mensen veelvuldig aan het lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.