genieten van mozart en ave maria in raalte

De Muziekestafette in Raalte stond dit jaar in het teken van ‘Landen van de Wereld’, in het kader van de Olympische Spelen. Heinoër Flip Jonkman was zaterdag aanwezig en deed verslag.

“Ik arriveerde wat aan de late kant door andere muzikale verplichtingen. Bij aankomst waren de muzikale klanken van St. Caecilia uit Heeten te horen. Hierbij was duidelijk te horen dat de groep zich richt op het wat ‘lichtere’ repertoire. Goed vond ik het Rooms-katholieke gemengd koor van de Kruisverheffing, met onder andere het bekende Ave Verum van Mozart. Daarnaast was het Ave Maria van Arcadelt met prachtig a capella werk schitterend.”

“De drumfanfare van St. Caecilia liet zich even later horen met mooi opgestelde blazers. Waarom de slagwerkers helemaal in een ‘hoekje’ staan is me niet duidelijk. Voor de fotograaf niet erg aantrekkelijk en voor de toehoorders en ‘kijkers’ evenmin.”

“De Plaskerk was inmiddels gevuld met veel toehoorders om de verrichtingen van Zang- en Oratoriumvereniging Raalte gade te slaan. Zowel het koor van de Kruisverheffing als dit koor staan onder leiding van Gerlinde Hulshof. Daarna was het de beurt aan de Heren van Salland. Die waren prima in pak, wat natuurlijk zeer positief overkomt. Vervolgens waren nog ‘Looft den Heer’ uit Heino en het gastkoor ‘Sarabende’ en hoe die werden ontvangen is aan aanderen.”

“Gelukkig zaten de koren en orkesten elkaar niet in het muzikale vaarwater, zoals bij ‘Goede Maatjes met Raalte’. Maar of men in Raalte een kritische noot wil horen van een Heinoër? Dat is mij onbekend.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.