gemeente geeft tips voor brandveiligheid

Veel straten in de gemeente Raalte kleuren oranje. En dat aantal zal – door het goede resultaat van Oranje tegen Italië – de komende periode alleen nog maar toenemen. Maar volgens de gemeente hangt veel oranjeversiering te laag over de weg, waardoor het risico bestaat dat brandweer en vuilniswagens de straten niet in kunnen.

De gemeente Raalte komt met enkele tips voor brandveilig versieren: “Goede versiering is niet gemakkelijk ontvlambaar. Dit staat, als het goed is, vermeld op de verpakking. Niet alle versieringen die in de handel zijn, hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de aanschaf en toepassing van brandveilige versiering. Hier geldt: Bij twijfel niet aanschaffen.”

“Verder moet versiering minimaal vijftig centimeter verwijderd zijn van spotjes en andere apparaten die warm kunnen worden. Dus ook minimaal vijftig centimeter van de televisie”, aldus de gemeente, die tot slot laat weten dat met lucht gevulde ballonnen gewoon zijn toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.