gb wil actie rond grote vijver in heino zuid

De grote vijver in Heino Zuid wordt binnenkort gerestaureerd, maar daarover resten nog vele vraagtekens. Vissers vragen zich bijvoorbeeld af of de visstek nog wel blijft. Bovendien duurt het wel erg lang voordat er met de restauratie wordt begonnen. Ondertussen wordt de vijver belaagd door een rattenplaag. Gemeentebelangen wil duidelijkheid en roept op tot actie tegen de ratten. Want lang niet alles is op dit moment veilig rond en in de vijver.

Volgens GB is door de rattenplaag de veiligheid en volksgezondheid in het geding. De ratten graven een gangenstelsel door het talud, waardoor al anderhalve meter van het talud in het water is verdwenen. De lokale politieke partij wil dat er, ondanks de plannen om de vijver te restaureren, snel moet worden gekeken hoe veilig het resterende talud nog is.

Met het oog op de reconstructie van de vijver zijn de mensen die veelvuldig in de vijver vissen er niet gerust op dat die visstek er ook blijft. Er doen geruchten de ronde dat de vijver op een moerasachtige wijze wordt heraangelegd, waardoor het vissen vanaf de waterkant niet meer of nog zeer moeilijk mogelijk zou zijn. Karpers zouden ook niet meer terugkomen na de reconstructie.

Het lijkt Gemeentebelangen dan ook handig als er meer openheid van zaken komt. Zo moeten de omwonenden beter worden ingelicht. Overigens vindt de partij dat het wel heel lang duurt voordat er met de reconstructie wordt begonnen. Al een hele poos geleden is het dek van de vlonder verwijderd en daardoor staan er alleen nog palen in de vijver, met onderling verbonden dwarslatten. Volgens GB een onveilige situatie.

De vijver in Heino neemt een centrale plaats in het dorp in. Maar, zo vindt GB, de wijze waarop de vijver er nu al jaren bij ligt, doet geen recht aan die positie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.