feestelijke opening gerestaureerd spinhuis

Het Spinhuis – ooit dat gekraakte huis aan de BK-straat in Raalte – wordt woensdag 18 juni feestelijk heropend. Woningcorporatie Salland Wonen heeft er vier wooneenheden van gemaakt en daarbij is rekening gehouden met het cultuurhistorische karakter van het pand. Voor Salland Wonen is dat wel een feestje waard.

Genodigden mogen het glas heffen bij de opening en als eerste de huurappartementen bekijken. En ze krijgen meteen ook een boekje met de geschiedenis van ’t Spinhuis. Wie de bewoners worden van het gerestaureerde pand is op het moment nog niet bekend. Deze week zit Salland Wonen met de gegadigden om de tafel.

Salland Centraal nam, met dank aan Geert Hannink, al eerder een voorschot op de geschiedenis van ’t Spinhuis. Het was de plek waar verdachten tijdelijk werden ondergebracht, wachtend op hun proces dat onder het kanton Raalte gevoerd werd. En als je een niet te lange straf kreeg, kon het zijn dat je die dan ook in ’t Spinhuis kon uitzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.