dwangsommen toch niet altijd geind

Het begint er op te lijken dat je in Raalte toch veel makkelijker van je dwangsommen af kunt komen dan de gemeente doet geloven. Voormalig (waarnemend) burgemeester Van Veen belde persoonlijk om ons er van te overtuigen dat hij toch echt verschillende gevallen kent waarin de dwangsom geïnd wordt.

Maar er komen iedere keer voorbeelden naar voren dat er óók voorbeelden zijn van ‘nooit betaald’. Neem kippenboer Te Wierik. Naar verluidt heeft die de vele dwangsommen tegen zijn bedrijf in Boetele (wegens stankoverlast) nooit hoeven betalen. Loonbedrijf Jansen mag de boete betalen in ruil voor werk dat hij voor de gemeente doet. Normaal noem je dat ‘een rekening indienen’.

En nu weer Omni Mobilae, bedrijf voor outdoor-activiteiten. Wel een boete opgelegd gekregen omdat het een bedrijf betrof dat niet mocht, nooit betaald. Och, wellicht is dat nog eens niet zo erg. Want als hij er nu wel mag zitten, waarom zou hij dan een boete betalen omdat hij er vijf jaar geleden niet mocht zitten? Reden genoeg voor Egbert den Daas om namens Lokaal Alternatief maar weer een paar vragen aan het college te stellen.

Probleem is echer dat je op die manier wel een loopje met de gemeente gaat nemen. Die dwangsommen? Och, dat valt hier allemaal wel mee. Laten we maar doen wat we wilen, dan komt dat later met die regeltjes wel goed.

logo

In het commentaar geeft de redactie van Salland Centraal, iedere zondag om 11.30 uur, een visie op actuele zaken. We nodigen je uit te reageren op die visie, die overigens niet altijd redactiebreed unaniem wordt ondersteund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.