de linderte verliest schoolvoetbalfinale oost

De voetballers van basisschool De Linderte uit Raalte hebben zaterdag de finale van het schoolvoetbaltoernooi regio Oost met 3-0 verloren. Basisschool St. Martinus uit Millingen aan de Rijn mag zich de kampioen van Oost-Nederland noemen. In een geweldige ambiance hebben de jongens uit Raalte Noord op het hoofdveld van HSC ‘21 in Haaksbergen gestreden voor wat ze waard waren, maar St. Martinus was de terechte winnaar.

Vol vertrouwen was De Linderte zaterdag met een bus, twee minibusjes en veel auto’s naar Haaksbergen vertrokken. Op de voetbaldag daar was alles perfect geregeld en de opkomst op het veld was fantastisch. De spelers werden hartverwarmend verwelkomd door het in grote getale meegereisde publiek van beide scholen. Aanvankelijk leek de strijd gelijk op te gaan, maar toen de snelle linkerspits van St. Martinus na ongeveer vijftien minuten met een schitterende goal de 1-0 maakte, was al duidelijk dat het voor De Linderte erg moeilijk ging worden. Toen het voor de rust ook nog 2-0 werd, was het doek eigenlijk al gevallen.

De voetballers van De Linderte lieten het er niet bij zitten en in de tweede helft haalden ze alles uit de kast om de aansluitingstreffer te maken. Nadat ze eerst nog door een mooie omhaal op een 3-0 achterstand kwamen, lukte het bijna om de eer te redden: Twee keer brak snelle spits Jesse door, maar Martinus trok echter aan de noodrem. Dat betekende een rode kaart voor de jongen die de overtreding maakte. Daarna was de tijd te kort om nog iets te kunnen uitrichten.

Uiteindelijk was het verschil tussen winst en verlies vooral op het fysieke vlak te vinden. St. Martinus kon de spelers selecteren uit maar liefs drie groepen 8 en was daardoor sterker. Bij de school uit Raalte zitten nog zes spelers in groep 7. Met opgeheven hoofd en een onvergetelijke ervaring rijker konden de spelers het publiek bedanken voor hun steun gedurende het gehele toernooi. Tijdens de prijsuitreiking kreeg elke speler en begeleider een mooie medaille en het team een enorme beker. Die krijgt vast en zeker een ereplaats in de school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.