dalfsen heeft positief saldo over 2007

De gemeente Dalfsen heeft het jaar 2007 afgesloten met een positief saldo van 349.132 euro. Dit voordelige saldo komt onder andere door de toename van de afgifte van documenten en uittreksels zoals paspoorten, identiteitsbewijzen en rijbewijzen. Daarnaast kon de gemeente net als Raalte beschikken over een hogere dividendopbrengst van Essent.

Bij de bestuursrapportage in het najaar van 2007 werd een nog voordelig resultaat verwacht van 768.000 euro. Dat het saldo ruim vier ton lager uitvalt wordt onder meer veroorzaakt door lagere opbrengsten van leges bouwvergunningen, door extra personeelskosten in verband met duurdere vervangingen en een tegenvallende uitkering van het gemeentefonds.

Het Dalfser college stelt de gemeenteraad voor om een deel van het saldo te bestemmen voor twee investeringen die nog niet volledig in exploitatie zijn genomen in 2007, te weten het ICT-plan nieuw gemeentehuis en de herinrichting van de gemeentetoren. Verder wordt een deel gereserveerd voor de mantelzorg en stort de gemeente ruim 150.000 euro in de algemene reserve.

De jaarrekening 2007 wordt op 16 juni in de raadscommissie behandeld, op 23 juni komt het ter vaststelling in de openbare raadsvergadering aan de orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.