Home / archiefcentraal / chinees krijgt na 25 jaar zijn parkeerplaatsen

chinees krijgt na 25 jaar zijn parkeerplaatsen

Ze moesten er even op wachten, maar dan heb je ook wat… De familie Chen kocht 25 jaar geleden een pand aan de Brugstraat in Raalte, begon er het Chinees Restaurant Fong Fou en kreeg toestemming er parkeerplaatsen achter te vestigen. Maar het liep een beetje anders.

Deze week zijn stratenmakers begonnen met de aanleg van twaalf parkeerplaatsen. Die twaalf zijn er weliswaar behoorlijk wat minder dan overeengekomen, maar toch wordt er in oktober heus feest gevierd. Niet vanwege die parkeerplaatsen, maar vanwege het zilveren jubileum. Chiu-jseng Chen wil op dit moment nog niet alles over de parkeerplaatsen vertellen. “Het hele verhaal doe ik wel uit de doeken als de parkeerplaatsen klaar zijn. Kort voor de bouwvak. Kom dan maar weer eens langs”, stelt hij. En dat gaan we natuurlijk doen.

We zijn niet zo van de gemeentelijke feestjes. Al die officiële openingen voor de witte boorden op kosten van de belastingbetaler, dat hoeft niet zo vinden we, maar als hier de parkeerplaatsen geopend worden, verwachten we groot feest. Wellicht op kosten van de gemeente Raalte? Want die heeft de Chinees immers 25 jaar aan het lijntje gehouden.

Dat zijn geen woorden van ons. Dat zijn woorden van raadsleden die in 2006 al blij waren dat de oplossing er nu (toen) dan eindelijk was. Toch duurde het nog heel lang. Waarom? Omdat de aanvoerweg naar de parkeerplaatsen een mogelijke alternatieve route kon zijn voor het stukje winkelgebied van Slagerij Tutert naar Het Schip.

Lees ook

Oecumenische viering in kader van Vredesweek

WIJHE – In de Nicolaaskerk in Wijhe vindt op dinsdag 21 september de jaarlijkse oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.