buurtschap linderte haalt midzomerboom op

De eerste handeling van de Mariënheemse Midzomerfeesten is achter de rug. Buurtschap Linderte heeft de Midzomerboom opgehaald. Het buurtschap zal de boom, die dit jaar maar liefst twintig meter lang is, ook versieren en voor vrijdag 20 juni opzetten, zodat het feest in Mariënheem volledig volgens traditie kan beginnen.

De Mariënheemse Midzomerfeesten kennen we in hun oorsprong van landelijke aandachtstrekkers als de kamelenrace en de babykruipwedstrijden, én van de Midzomerboom. Maar wat is precies de gedachtegang achter die boom? Tegenwoordig gebruikt Mariënheem die boom alleen nog als centraal punt voor het feest, maar vroeger had dat punt een veel grotere betekenis en werd er zelfs onder de boom getrouwd.

Dat gebeurt in Mariënheem niet meer. Denemarken kent die traditie nog wel, want hoe noordelijker men komt, hoe langer de langste dag, hoe groter de feesten in het kader van de langste dag worden gevierd. Maar ieder Midzomerfeest heeft een boom. In Mariënheem is het Mizomerfeest en hoort de boom er dus ook gewoon bij.

De naaldboom die daar dienst voor doet wordt ieder jaar door een ander buurtschap uit de bossen van Schoonheten gehaald. Dit jaar dus door Linderte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.