borden en waarschuwingen tegen het roken

Met borden en waarschuwingen wordt volgende week bij het tentfeest in Lierderholthuis kenbaar gemaakt dat er in de feesttent niet gerookt mag worden. “Veel eer kun je ook niet doen,” vindt voorzitter van de feestcommissie Andy Coers, “maar er zijn altijd mensen die de regels overtreden.”

Het feestweekend van Lierderholthuis is het eerste dorpsfeest in Salland dat met de nieuwe regel te maken krijgt. Vrijdag werd namelijk bekend dat er tóch niet gerookt mag worden in feesttenten. Met die regel is Coers het overigens wel eens. “Als het in cafés niet mag, dan mag het ook in tenten niet. Anders meet je met twee maten. Ik heb er persoonlijk dan ook totaal geen moeite mee.”

En als je nu iemand toch ziet roken in de tent? “Dan moet diegene zijn peuk uitdoen en dan krijgt hij of zij een waarschuwing. Kijk, er zijn altijd mensen die de regels overtreden, dat houd je niet tegen. Helemaal niet omdat we de eerste zijn en mensen toch benieuwd zijn hoe er gereageerd wordt”, beseft de voorzitter. “Maar met borden proberen we de mensen duidelijkheid te verschaffen. Mensen die niet willen luisteren krijgen een waarschuwing.”

Er wordt wel naar een oplossing voor de rokers gezocht. Coers: “We willen misschien iets buiten de tent creëren. Een hoekje voor rokers of een afdakje voor als het regent. Daar gaan we het met de commissie nog even over hebben.” Ondanks dat het een nieuwe regel is, denkt Coers dat het snel wennen is. “Het is afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik denk dat het over een jaar heel normaal is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.