blinden kunnen nu zelfstandig geld pinnen

Blinden, slechtzienden en ouderen kunnen vanaf nu bij een aantal kantoren van Rabobank Salland zelfstandig geld opnemen met behulp van de pratende geldautomaat. Met de komst van deze met spraak uitgeruste automaat kunnen visueel gehandicapten (maar ook klanten die moeite hebben met teksten) zelfstandig geld pinnen in een veilige omgeving.

André Schrijver kreeg donderdag bij de vestiging in Raalte de primeur. Hij mocht in de bankhal als eerste een pintransactie uitvoeren bij de pratende geldautomaat. En dat ging hem goed af. Met behulp van de speciale hoorn kreeg hij twintig euro uit de flappentap. “Dit had er al veel eerder moeten zijn”, zei Schrijver, die vooral blij is met het feit dat hij nu zelfstandig geld kan pinnen. Verder bedankte hij alle medewerkers van de Rabobank voor de goede hulp in de afgelopen jaren en sloot hij af met de zin: “Jullie zullen nu wel minder werk hebben!”

De pratende geldautomaat in Raalte is overigens niet de eerste in Nederland, want die lanceerde de Rabobank in januari al in Apeldoorn. Rabobank Salland heeft de pratende automaat niet alleen op de binnenautomaat in Raalte geïnstalleerd, maar ook bij de kantoren in Deventer , Heeten, Schalkhaar, Heino en Olst.

De speciale flappentap is door een panel bestaande uit blinden, slechtzienden, senioren en rolstoelgebruikers uitgebreid getest op gebruiksgemak, overzichtelijkheid en geluid. Desondanks hadden de aanwezigen donderdag tijdens de introductie in Raalte nog wel een paar aanmerkingen. Zo mag de automaat wel iets lager hangen voor rolstoelgebruikers en is het voor blinden nog niet duidelijk welke automaat ze precies moeten gebruiken. Dus rubberen tegels op de vloer zou wat dat betreft een uitkomst zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.