bijzonder initiatief voor goedkopere brandstof

Al vier maal in korte periode is de redactie van Salland Centraal inmiddels gewezen op een bijzonder initiatief. Per e-mail gaat er nu enige tijd een verzoek rond om vooral niet meer te tanken bij de tankstations van Total en Shell, de twee grootste spelers op de brandstofmarkt. “Want als we niet oppassen,” waarschuwt de betreffende e-mail, “stijgt de benzineprijs nog voor de zomer tot 1,80 euro per liter. Dus is het tijd voor actie.”

Afgelopen jaren zijn er al wel meerdere acties bedacht om de stijgende brandstofprijzen een halt toe te roepen. Zo werd er gevraagd om op een bepaalde dag niet te tanken. Zo gezegd, zo gedaan, maar de volgende dag was de tank gewoon leeg en moest er alsnog getankt worden. De actie die nu per e-mail rondgaat moet wel tot het gewenste resultaat leiden, zo doet de tekst althans voorkomen. “Als nu niemand meer tankt bij Total en Shell, zullen zij vanzelf hun prijzen verlagen. Met een prijzenoorlog als resultaat.”

Een goed streven, maar zou het werkelijk zo werken? Iemand die de tank van zijn auto leeg heeft zal toch moeten tanken. Of dat nu bij BP, Shell, Total, Texaco, Avia of TinQ is, de klant maakt het vast niet zo heel veel uit. En er zullen wel héél veel mensen de Shell en Total over moeten slaan, voordat zij het werkelijk in hún portemonnee voelen. Maar als we door het plaatsen van dit bericht een prijzenoorlog tussen de oliemaatschappijen op gang kunnen brengen doen we het graag. Of het ook gaat gebeuren zal de tijd ons leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.