besloten feest als einde van salland festival

Voor het publiek zit het Salland Festival er al weer op. Zondag was het laatste openbare optreden in de tent aan de Domineeskamp. En die werd goed bezocht, net als de zaterdagavond. Ondanks de voetbal was de tent goed toen bezet met publiek. De groepen bezoeken maandag een aantal scholen en verzorgingstehuizen in Salland en dan is het al weer afscheid nemen van de gezinnen.

Het Salland Festival gaat over culturele verbroedering via folklore van dans en muziek over de hele wereld. Het programma is er ook een van tradities. Zo wordt de zondagochtend steevast ingeruimd voor een oecumenische dienst in de Pauluskerk waar iedere groep het Onze Vader of een vergelijkbaar gebed zingend opvoert. Deze traditie wordt vooral ook door de genodigde groepen erg gewaardeerd. Velen van hen zijn erg religieus. Zondag werd bijvoorbeeld het wijwaterbakje bij de uitgang veelvuldig gebruikt voor het maken van een laatste kruisje.

Na de zondagse galavoorstelling staat een bezoekje aan Tijenraan ieder jaar op het programma. Het zwembad nodigt dan alle dansers uit voor een gratis duik. Het officiële programma zit er dan op, zodat dagen van hard en geconcentreerd werken weggespoeld kunnen worden.

De eerste vrije avond grijpen de gastgezinnen ieder jaar vervolgens aan voor gezellige feestjes. De Colombiaanse groep en hun gastgezinnen hadden zondagavond groot feest in de tuin van de familie Gomez in de Enkstraat. Een eet- en drinkfeestje werd het niet, want de muziekinstrumenten stonden al snel klaar en er werd nog lang gedanst en gezongen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.