alles over naderende rookverbod op een rij

De invoering van het rookverbod in de horeca komt dichter en dichterbij. Over iets minder dan een maand is het zover, maar vreemd genoeg zijn er door veel horecaondernemers nog geen voorbereidingen getroffen. Volgens de horeca komt dit voornamelijk omdat onduidelijk is wat wel en niet mag.

Voor die ondernemers is het misschien handig om de ‘Handleiding invoering rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur’ er nog eens bij te pakken. Hierin staat werkelijk alles over het rookverbod op een rij. Roken wordt vanaf 1 juli immers niet alleen taboe in de kroeg, maar ook in onder meer het restaurant, de coffeeshop, het theater, de bioscoop, de studentenvereniging en de sportkantine.

In de duidelijke handleiding valt onder andere te lezen dat horecagelegenheden wel een aparte rookruimte mogen inrichten. De rokers die daar hun toevlucht zoeken, hoeven daar echter niet op bediening te rekenen. Ook kunnen ze nog op het terras roken, als dat maar niet aan alle kanten is afgesloten. Dus de boze horecaondernemers kunnen hun eigen terras gaan inrichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.