zwoele pinkster party is succesnummer

De Raalter Pinkster Party, de traditionele pre-party van het Ribs&Blues Festival, is dit jaar weer druk bezocht. Er waren tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers op het feest op de Domineeskamp in hartje Raalte afgekomen. ‘The Scene’ mocht als eerste optreden en vervolgens zorgde ‘Het Goede Doel’ voor meer sfeer. De ‘Normaal Coverband’ voerde een energieke show op, waarbij natuurlijk weer met veel bier werd gegooid.

‘The Scene’ moest genoegen nemen met slechts enkele honderden toeschouwers. Nog vrij vroeg op de avond waren vooral de liefhebbers hier op af gekomen. Toch zette de band een goede show neer, waarbij natuurlijk de klassieke hits als ‘Blauw’ en ‘Iedereen is van de wereld’ niet ontbraken. Opvallend was dat de echte fans van de band van Thé Lau dat laatste nummer massaal meezongen.

Toen rond de klok van tien ‘Het Goede Doel’ mocht aantreden liep de tent meteen vol. Beide Henk’en (Temming en Westbroek) zorgden voor veel gezelligheid in de tent. ‘Het Goede Doel’ liet zien dat ze het optreden nog niet zijn verleerd. Zo probeerde de hyperactieve Henk Westbroek een beschuitje te eten tijdens het fluiten en kregen ze het publiek aan het zingen op het nummer ‘Vriendschap’. Vlak voor het einde verlieten ze even het podium om vervolgens terug te keren voor hun bekendste plaat: ‘België’. Waarna ondanks de warmte en de datum ook de grote Sinterklaas-hit van deze legendarische Nederpopformatie niet ontbrak.

Tot slot zorgde de ‘Normaal Coverband’ voor een waardig einde van de avond op geheel eigen wijze. Liters bier vlogen weer door de lucht en het publiek ging helemaal los op de nummers als ‘Alie’, ‘Deurdonderen’, ‘Oerend Hard’ en er werd massaal meegezongen met ‘Vrouw Haverkamp’.

Op Eerste en Tweede Pinksterdag gaat het gratis toegankelijke Ribs&Blues Festival verder met een internationale bluesbands en een uitgebreid, omlijstend programma: Van Kids Corner tot Adventureland en van Theaterland tot de spectaculaire houthakkersroadshow.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.