yayeri blijdenstein opent nk synchrobeat

Het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen voor meisjes in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar wordt zaterdag 17 mei om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Yayeri Blijdenstein. Het evenement in het zwembad van Tijenraan wordt georganiseerd door de vereniging de Oostdobbers in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

Synchrobeat is hèt evenement voor het synchroonzwemmen van de allerjongsten van Nederland. Om deze doelgroep extra te stimuleren in de sport is er enkele jaren geleden besloten om hen een apart podium te bieden. Dit jaar wordt het NK voor de zesde maal georganiseerd. Dat het evenement in Raalte wordt gehouden is op zich opmerkelijk, aangezien het de voorgaande jaren telkens in grote baden als Utrecht en Eindhoven werd gehouden.

De wedstrijden worden verdeeld over twee dagen in het weekend van 17 en 18 mei. De aandacht zal volledig gericht zijn op de zwemprestaties tijdens de wedstrijd. Uiteraard wordt het zwemmen van de verplichte figuren gevolg door de finales solo, duetten en groepen. In de finale is ook het onderdeel vrije uitvoeringen verplicht. Er wordt in twee leeftijdsgroepen gezwommen. Onder de twaalf, en onder de vijftien jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.