willem schuurman bijna klaar in zn kapsalon

Willem Schuurman, oprichter en eigenaar van Kapsalon Hairstylisten Schuurman in Raalte, neemt na 45 jaar afscheid van het kappersvak. Op 1 juli 2008 draagt hij zijn zaak over aan zoon Maurice. In de kapsalon aan de Deventerstraat 89 in Raalte wil Willem Schuurman graag al zijn klanten bedanken tijdens een receptie op zaterdag 24 mei van 15.00 tot 18.00 uur.

Schuurman startte in 1963, na het behalen van zijn vakdiploma, zijn eigen kapperszaak. In de beginjaren was hij werkzaam in diverse kleinere plaatsen in de regio, zoals Hoonhorst, Broekland en Lemelerveld. In 1971 nam hij de stap naar de ‘grotere’ plaats Raalte en vestigde zich aan de Göbelstraat met een nieuwe kapsalon en als eerste in Nederland met een gemengde salon voor zowel dames als heren.

Uitzonderlijk in die beginjaren was dat ook heren op afspraak geknipt konden worden. “Hard werken en heel veel uren maken was in die tijd normaal. Vrije tijd kende je niet. Ik vond het niet erg. Ik had veel plezier in het vak en de omgang met de mensen”, zegt Schuurman over die periode. In 1974 maakte hij de overstap naar een groter pand aan de Deventerstraat 89 in Raalte, de locatie waar Kapsalon Schuurman Hairstylisten nog altijd gevestigd is.

De formule waarmee ze bij Kapsalon Hairstylisten Schuurman in Raalte werken noemt Schuurman vrij uniek. “Wij lopen graag voorop als het gaat om haartrends. Het kwaliteitsniveau van onze kapsters is hoog en dat is zeer belangrijk om je te blijven onderscheiden. Regelmatig worden er trainingsavonden georganiseerd voor onze kapsters. Topkappers en trainers die hun sporen verdiend hebben in binnen- en buitenland adviseren ons over nieuwe haarmodelijnen en laten ons de laatste knip- en kleurtechnieken zien.”

De kapsalon veranderde in al die jaren ook regelmatig van interieur. “Ik heb altijd veel op mijn gevoel gewerkt en geïnvesteerd. Ik dacht vaak ‘als ik dat doe dan komt het wel goed.’ Gelukkig hebben we nooit een impasse gekend. Daardoor konden we blijven investeren in de kapperszaak en uiteindelijk de klant. Voor de jongere klanten hebben we sinds september 2006 een eigen trendy kapper in de kelder van de kapsalon. Kappenow heeft een eigentijdse inrichting, muziek en internetfaciliteiten.”

Ook na het afscheid van oprichter Willem Schuurman blijft de Raalter kapsalon op dezelfde vertrouwde voet doorgaan. Op 1 juli is zoon Maurice de nieuwe eigenaar en het gezicht van Kapsalon Hairstylisten Schuurman. Hij is al jaren kapper en kent de kneepjes van het vak. Veel klanten kennen hem al, want sinds een aantal jaren is hij werkzaam in de kapperszaak van z’n vader.

“De kapsalon blijft zoals hij nu is, al zal ik er zeker wel een eigen stempel op drukken”, aldus Maurice Schuurman. “Maar voor onze klanten blijft de basis hetzelfde. Kwaliteit, service en de aandacht voor de klant.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.